Eelco Muste

Eelco Muste

klinisch psycholoog en psychotherapeut


Erkend supervisor en trainer (groep) schematherapie geregistreerd in het register schematherapie van de Vereniging voor Schematherapie en de International Society for Schema Therapy (ISST). Daarnaast is hij supervisor voor de NVGP en lid van de VGCT.

Tijdens zijn opleidingsjaren werkte hij o.a. als psycholoog bij het P.C. Joris te Delft op een afdeling gedragspsychotherapie, bij Zon en Schild binnen het psychotherapeutisch dagcentrum, op een afdeling voor de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen (Cederhorst) en een afdeling voor vervolgbehandeling (Larikshof).

Van 1996 tot 2017 werkte Eelco bij De Viersprong, specialist in persoonlijkheid, gedrag en gezin in Halsteren. Hij was daar verantwoordelijk voor het invoeren van schematherapie als behandelmodel en paste het model van Young toe in deeltijd en klinische groepen. Hij ontwikkelde hiertoe ook een handboek en werkboek klinische schematherapie. Vanaf 2011 heeft hij het model omgevormd naar het groep schematherapie model van Farrell en Shaw.

Eelco is een ervaren manager en opleider. Daarnaast heeft hij veel ervaring in het verzorgen van trainingen op het gebied van schematherapie, milieutherapie, samenhangend behandelen en het omgaan met suïcidaal gedrag en in de begeleiding van teams.

Vanaf 2017 is Eelco zelfstandig trainer, supervisor en interim klinisch psycholoog.

Voor publicaties van Eelco klikt u hier.

top
© Schematherapie in Bedrijf