Edith de Wolf

Edith de Wolf

Functie

GZ-psycholoog i.o. tot specialist, senior schematherapeut en groepstherapeut i.o.

Carrière

Edith begon haar carrière op de afdeling schematherapie binnen PTC de Viersprong, waar ze ook de opleiding tot GZ-psycholoog volgde. Vervolgens heeft zij een aantal jaren gewerkt binnen het team persoonlijkheidsproblematiek van GGZ Oost Brabant. Zij keerde terug binnen de afdeling schematherapie van de Viersprong als uitvoerend hoofdbehandelaar. Met veel plezier werkte ze in de kliniek en deeltijd in een multidisciplinaire setting met groepen. Sinds 2016 volgt ze bij GGZ WNB de opleiding tot klinisch psycholoog. Ze is momenteel werkzaam bij het FACT. Tijdens haar gehele loopbaan heeft ze naast individuele behandelingen altijd groepstherapie gegeven.

 

Motivatie om te trainen

Sinds 2009 geeft Edith les in schematherapie. Aanvankelijk vanuit RINO Zuid aan GZ-psychologen in opleiding. Ze raakte enthousiast en gaf vanaf 2012 samen met Eelco Muste trainingen schematherapie.

Edith over schematherapie en lesgeven:

“Schematherapie is een behandeling die een duidelijk kader biedt aan cliënten met complexe problematiek. Het is voor mensen met hechtingsproblemen vaak lastig onder woorden te brengen waardoor ze in de problemen zijn gekomen. De kracht van schematherapie is de combinatie van dit kader en de attitude van de therapeut die aansluit bij de behoeften van de cliënt. Je bereikt er een brede doelgroep mee met vaak een meer directieve stijl, maar ook een explorerende insteek kan passend zijn. Juist die opties maken het zo boeiend!”

“Lesgeven is een prettige combinatie met klinisch werk. Het enthousiasme van de cursisten geeft me energie en het uitleggen van theorie en oefeningen maakt dat ik het zelf ook beter vast kan houden. De ervaringen en vragen van cursisten leiden tot mooie discussies en het is leuk om te zien dat mensen  na afloop geïnspireerd zijn en er actief verder mee aan de slag gaan. “

top
© Schematherapie in Bedrijf